Nieuws

Groot onderzoek binnenkwaliteit woningen

Wij willen het onderhoud aan onze woningen graag tijdig in kunnen plannen. Dat kan echter alleen als we goed weten wat de staat van onze woningen is. Oók aan de binnenkant. Daarom zijn wij in september vorig jaar gestart met een groot onderzoek naar de binnenkwaliteit van onze woningen.

Al 502 woningen in Groenoord aardgasvrij gereed.

In Groenoord hebben we inmiddels  502 woningen aardgasvrij gereed gemaakt. Deze week leverden we alweer het 13e complex op. Ook Leni Vredebregt woont hier. JW TV vroeg haar hoe ze de werkzaamheden ervaren heeft en hoe het resultaat haar bevalt. 

Buurtpost Heijermansflat geopend

Eind vorig jaar is onze buurtpost geopend in de Heijermansflat. Hiermee hebben onze buurtbeheerders ook een werkplek midden in hun wijk. En dat is fijn. Want zo zijn ze dichter bij u in de buurt. 

HOW en Woonplus sluiten nieuwe participatieovereenkomst

Op 1 februari sloten we een nieuwe participatieovereenkomst met de HOW (Huurdersbelangen Organisatie Woonplus). In deze overeenkomst staat hoe we de komende vier jaren met elkaar samenwerken. Hoe we overleg voeren bijvoorbeeld. Maar ook welke onderwerpen daarin aan bod komen en hoe inspraakprocedures van bewoners eruit zien.

Subsidie voor seniorenwoningen Groenoord Zuid

De Gemeente Schiedam heeft 250.000 euro subsidie ontvangen voor seniorenwoningen die we in Groenoord Zuid gaan realiseren. Vrijdag 3 februari mochten we de cheque samen met de gemeente in ontvangst nemen uit handen van gedeputeerde Anne Koning.

In januari start verhuur 37 seniorenappartementen

In de Buurttuin realiseren we twee kleinschalige appartementengebouwen voor senioren (55+). In januari leveren we de eerste 37 woningen op. Ongeveer de helft van deze woningen is bestemd voor 'doorstromers'.

Ereschildjes voor onze complexen aan de Lorentzlaan

Op 10 september mochten we twee ereschildjes van de Historische Vereniging Schiedam in ontvangst nemen. Hiermee toont de vereniging hun waardering voor het behoud van panden die belangrijk zijn voor het Schiedamse stadsgezicht. 

Eerste Wiltonflat feestelijk opgeleverd

Na 10 maanden van ‘vernieuwbouwen’ hebben we op 1 september de eerste van de drie Wiltonflats feestelijk opgeleverd. Een stralende mevrouw Sas Verkouter mocht het gebouw officieel openen, samen met onze directeur.

Nieuwe portieken voor Koolwitjehof en Gerstakker

De bewoners van onze drie flats aan het Koolwitjehof en de Gerstakker kregen deze zomer nieuwe portieken. De grote open luifels veranderden in mooie gesloten hallen. Fred en Siem zetten zich jarenlang in voor dit project. Ze zijn erg blij met het resultaat. 

Schoonmaken dakgoten

Deze week zijn wij gestart met de inspectie van de dakgoten van onze woningen. Indien nodig worden de dakgoten ook schoongemaakt. Wij hebben de opdracht voor deze inspectie verleend aan Van der Velden Rioleringsbeheer Rotterdam BV. Zodra uw wijk en complex bijna aan de beurt is, ontvangt u een brief van hen. Hierin staat welke dag zij langs zullen komen. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.