Nieuws

In januari start verhuur 37 seniorenappartementen

In de Buurttuin realiseren we twee kleinschalige appartementengebouwen voor senioren (55+). In januari leveren we de eerste 37 woningen op. Ongeveer de helft van deze woningen is bestemd voor 'doorstromers'.

Ereschildjes voor onze complexen aan de Lorentzlaan

Op 10 september mochten we twee ereschildjes van de Historische Vereniging Schiedam in ontvangst nemen. Hiermee toont de vereniging hun waardering voor het behoud van panden die belangrijk zijn voor het Schiedamse stadsgezicht. 

Eerste Wiltonflat feestelijk opgeleverd

Na 10 maanden van ‘vernieuwbouwen’ hebben we op 1 september de eerste van de drie Wiltonflats feestelijk opgeleverd. Een stralende mevrouw Sas Verkouter mocht het gebouw officieel openen, samen met onze directeur.

Nieuwe portieken voor Koolwitjehof en Gerstakker

De bewoners van onze drie flats aan het Koolwitjehof en de Gerstakker kregen deze zomer nieuwe portieken. De grote open luifels veranderden in mooie gesloten hallen. Fred en Siem zetten zich jarenlang in voor dit project. Ze zijn erg blij met het resultaat. 

Schoonmaken dakgoten

Deze week zijn wij gestart met de inspectie van de dakgoten van onze woningen. Indien nodig worden de dakgoten ook schoongemaakt. Wij hebben de opdracht voor deze inspectie verleend aan Van der Velden Rioleringsbeheer Rotterdam BV. Zodra uw wijk en complex bijna aan de beurt is, ontvangt u een brief van hen. Hierin staat welke dag zij langs zullen komen. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.

Eerste vernieuwde Wiltonflat bijna gereed!

“Ik ben bijna jaloers op de mensen die straks in augustus de sleutel krijgen." Onze woonmakelaar Delaila de Heer raakt maar niet uitgepraat over de vernieuwde Wiltonflats. De eerste flat, met uitzicht op de Noordvestgracht, wordt in augustus opgeleverd. "Als je hier mag wonen, dan ben je toch echt een goudvink?”

Met voorrang vooruit: van groot naar passend.

Bent u 55 jaar of ouder? Woont u in een grote woning van Woonplus? Én is dit een zogenaamde ‘schaarse’ woning? Dan komt u in aanmerking voor onze doorstroomregeling voor senioren. Met deze regeling kunt u met voorrang naar een seniorenwoning verhuizen. 

Lid Adviesforum Woonplus

Woon jij in Schiedam? Heb je affiniteit met architectuur, stedenbouw en volkshuisvesting? En woon je niét in een woning van ons? Dan ben jij misschien wel het perfecte nieuwe lid van ons Adviesforum. Want we praten niet alleen graag met onze eigen huurders. We praten ook graag met onze buren!

Sluitingsdata voorjaar 2022

Dit voorjaar is het kantoor van Woonplus een aantal dagen gesloten. Uiteraard zijn we in geval van spoed altijd bereikbaar. Bijvoorbeeld bij een lekkage.

Update coronamaatregelen

Nederland gaat weer helemaal open. Dat betekent dat we ook bij Woonplus weer ‘terug naar normaal’ gaan.