Eerste Wiltonflat feestelijk opgeleverd

Na 10 maanden van ‘vernieuwbouwen’ hebben we op 1 september de eerste van de drie Wiltonflats feestelijk opgeleverd. Een stralende mevrouw Sas Verkouter mocht het gebouw officieel openen, samen met onze directeur-bestuurder. Ze woont al sinds 1958 in de flat aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan en schuift nu door naar de Paulus Buijsstraat.

Bijna onherkenbaar veranderd
De Wiltonflat is bijna onherkenbaar veranderd. Hij kreeg een andere indeling, nieuwe gevels, nieuwe installaties en een extra lift. Hij telt maar liefst 100 zonnepanelen op het dak en is geïsoleerd volgens de nieuwe richtlijnen. Ook is de flat voorbereid op een toekomstige aansluiting op het warmtenet. Misschien wel de mooiste verandering is terug te vinden bij de galerijen. Want deze zijn tweemaal zo breed geworden. Daardoor bieden ze niet alleen ruimte aan scootmobielen. Ze zijn ook uitgegroeid tot een ontmoetingsplek. Een bankje of een stoel voor de deur, en je kunt er heerlijk gezellig zitten. Na de verbouwing zijn alle drie de flats bestemd voor senioren (55+). Dat betekent dat de woningen ook allemaal rollatortoegankelijk zijn.

De hofjes van Wilton
Voorlopig overheersen de bouwwerkzaamheden nog. Daardoor zou je bijna vergeten dat er tussen de drie flats nog twee grote binnentuinen liggen. Deze tuinen zijn eigendom van de gemeente. Maar ook die gaan uiteindelijk een heel nieuw uiterlijk krijgen. Hoe precies? Dat gaan we samen met de gemeente en natuurlijk met alle bewoners invullen. In ieder geval is het de bedoeling dat er nog veel meer ontmoetingsruimte voor de bewoners ontstaat. Als alles straks af is, hopen we dan ook dat de Wiltonflats een tweede leven krijgen als ‘de hofjes van Wilton’.

Nog enkele appartementen beschikbaar
In de pas opgeleverde flat zijn op dit moment nog enkele appartementen beschikbaar. Deze hebben we gereserveerd voor ‘doorstromers’. Bent u ouder dan 55 jaar? Woont u in Schiedam én woont u in een van onze grote, schaarse woningen? Dan komt u in aanmerking voor deze doorstroomregeling. Meer weten? Klik dan hier of neem direct contact op met Delaila de Heer (06-55188369 of dhr@woonplus.nl).

Het feestje op 1 september was ontzettend gezellig. Onderstaande foto’s geven een kleine impressie. Zowel van het feestje als van het gebouw. Ook JW-tv was erbij. Dat leverde een mooi filmpje op. Wij wensen u veel kijkplezier.