Geweldig om er te kunnen zijn voor jonge Schiedammers

Onze medewerkers zetten zich graag in voor een beter Schiedam. Zo dragen ze ook met veel liefde bij aan de ontwikkeling van Schiedamse jongeren. Hiervoor werken we onder andere samen met JINC. In juni deden we dat voor het eerst. Zaid en Zinedine mochten toen voor één dag de 'baas van Woonplus' zijn. Deze maand kreeg onze samenwerking een vervolg.

Bliksemstage
Op donderdag 11 november kregen we bezoek van zes leerlingen en een docent van het Lentiz Life College. Maar liefst elf collega’s maakten deze ochtend tijd voor hen vrij. Ze lieten de kinderen kennismaken met een flink aantal verschillende beroepen. Van buurtbeheer tot ICT en van servicecenter tot verhuur. De kinderen mochten vraag na vraag op hen afvuren. “Je merkt dat je echt voor deze kinderen van betekenis kunt zijn. Hun enthousiasme is aanstekelijk en hun interesse oprecht. Ik vind het echt super dat we daar bij Woonplus tijd voor vrijmaken”, vertelt Delaila die als woonmakelaar juist voornamelijk met onze seniore huurders werkt. Een tweede onderdeel van de ochtend was een praktijkopdracht. In twee groepjes mochten de kinderen de Staatsliedenbuurt opnieuw inrichten. Dat bleek een hele uitdaging. Waar zet je nu het beste hoogbouw neer? Waar laagbouw? En waar maak je nou die plek waar jongeren lekker kunnen chillen? De grote kaart waarop ze werkten had een schaal van 1:500. Dat vroeg ook om inzicht in verhoudingen en bracht het nodige rekenwerk met zich mee. “Geweldige opdracht”, reageerde hun docent enthousiast. “Die ga ik gebruiken voor mijn wiskundeles!”

Sollicitatietraining
Op het Life College organiseerde JINC een aantal sollicitatietrainingen. Ook wij namen er daarvan één voor onze rekening. ‘We hebben vooral veel sollicitatiegesprekken met de kinderen geoefend’, vertelt Kevin die samen met Stella de training gaf. De kinderen moesten daarbij goed letten op onderwerpen als motivatie, houding, spreken en het stellen van vragen. “Mooi om die stoere pubers te zien loskomen”, lacht Stella. “Ik vond het van tevoren best spannend, maar de ochtend verliep eigenlijk moeiteloos. Je merkt dat het helpt als je heel open je eigen ervaringen deelt. Dan raak je echt in gesprek. En ze zijn ook fijn om je kritiekpuntjes mee te illustreren”. Het onderwerp social media bleef natuurlijk niet onderbelicht. Kevin: “Steeds meer bedrijven googelen hun sollicitanten. Het is zo belangrijk dat kinderen zich daarvan bewust zijn. Wat je op social media zet, is voor iedereen zichtbaar.” Ook de reacties van de leerlingen waren erg positief. Eén van hen vertrouwde Stella toe: “Ik had er geen zin in. Maar nu ik geweest ben, weet ik dat ik spijt zou hebben als ik niet was gegaan.” Kijk, daar doen we het voor!