Met voorrang vooruit: van groot naar passend.

Bent u 55 jaar of ouder? Woont u in een grote woning van Woonplus? Én is dit een zogenaamde ‘schaarse’ woning? Dan komt u in aanmerking voor onze doorstroomregeling voor senioren. Met deze regeling kunt u met voorrang naar een seniorenwoning verhuizen. Jaarlijks stellen we een derde van onze seniorenwoningen voor deze regeling beschikbaar.

Onze doorstroomregeling maakt verhuizen naar een seniorenwoning extra aantrekkelijk. U krijgt voorrang, persoonlijke begeleiding en hoeft niet meer zelf te zoeken via Woonnet. Maar de regeling biedt nog meer voordelen. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen dubbele woonlasten te betalen en kunt u administratieve ondersteuning krijgen. 

Waarom deze regeling?
Wij vinden het belangrijk dat al onze huurders passend kunnen wonen. Dat betekent dat we iedereen een woning gunnen die past bij hun levensfase. Zo gunnen wij ú meer gemak en comfort en kinderen meer ruimte om op te groeien. Omdat grote sociale huurwoningen schaars zijn, wonen gezinnen nu vaak veel te klein. Het zou daarom fijn zijn als er meer grote woningen vrij komen. Door een deel van onze seniorenwoningen met voorrang te verhuren aan mensen die een schaarse woning achterlaten, dragen we hieraan bij.

Meer weten?
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de regeling en waar hij precies uit bestaat? Lees dan onze brochure. Hierin kunt u ook kennismaken met Jeannette en Delaila. Zij begeleiden u als u er voor kiest om van de doorstroomregeling gebruik te maken. Ook attenderen wij u graag op onze nieuwbouwprojecten. In januari 2023 komen daar 17 appartementen voor doorstromers beschikbaar. Heeft u interesse in deze woningen? Dan adviseren wij u om dit zo snel mogelijk aan ons te laten weten.