'Het was tijd om het roer om te gooien'

Bent u een voetballiefhebber? Dan heeft u aan onze twee nieuwe wijk- en buurtbeheerders een prima gesprekspartner. Dion van der Woude en Prashant Nandkoemarsing zijn er allebei gek op. Spreek ze gerust eens aan als u ze tegenkomt in de wijk. Dat vinden ze leuk. En natuurlijk kunt u niet alleen bij ze terecht om de prestaties van Feyenoord te bespreken; onze beheerders zijn er vooral om problemen te voorkomen en te verhelpen.

De wijk- en buurtbeheerders hebben een belangrijke rol bij Woonplus. Buurtbeheerders controleren bijvoorbeeld de schoonmaak van de openbare ruimtes, letten erop dat er geen afval in de portieken blijft staan en zorgen dat kleine mankementen, zoals klemmende deuren of losse tegels, worden opgelost. Wijkbeheerders hebben extra aandacht voor het signaleren, voorkomen en aanpakken van lichte overlast. Denk bijvoorbeeld aan een burenruzie, geluidsoverlast of jongerenoverlast.

Behulpzaam
Prashant is op 1 december 2023 gestart als buurtbeheerder voor Noord en Groenoord Midden. Hij is 35 jaar en heeft een interessant carrièrepad gevolgd. “Ik ben begonnen in de retail en werkte onder meer in een ANWB-winkel en in verschillende kledingzaken. Hartstikke leuk, maar omdat er steeds meer online geshopt wordt, zag ik wel dat winkels het steeds moeilijker kregen. Daarom besloot ik iets compleet anders te gaan doen. Ik vind het leuk om veel contact met mensen te hebben en ben ook heel behulpzaam, dus koos ik voor een overstap naar de beveiliging.”

Te rustig
Prashant volgde een werk-leertraject op Schiphol en dat beviel hem prima. Na het behalen van zijn diploma was het door corona alleen lastig om werk te vinden op de luchthaven. Hij deed vervolgens tal van andere beveiligingsopdrachten, zoals op de markt en bij het gebouw van Nationale Nederlanden. “Dat was toch niet helemaal mijn ding. Ik wil graag bezig zijn en had het als beveiliger vaak veel te rustig. Tijd dus voor een nieuwe stap. Toen ik de vacature bij Woonplus zag, was ik meteen enthousiast. Hier komt alles samen wat ik belangrijk vind in mijn werk: contact met mensen, mensen helpen, afwisseling en lekker veel buiten zijn.”

Verpleegkundige
Dion, sinds 1 februari wijkbeheerder voor Noord, West en Centrum, herkent dat wel. Zij is ook al geen type om de hele dag achter een bureau te zitten. De 27-jarige Zwartewaalse (gemeente Brielle) begon haar werkzame leven als interieuradviseur. Al snel maakte ze de overstap naar verpleegkunde. Ze koos in eerste instantie voor de opleiding Algemeen Militair Verpleegkundige, maar een knieblessure dwong haar om over te stappen naar ‘gewone’ verpleegkunde. “Ik specialiseerde mij in de zorg voor maag-darm-lever-patiënten. Eerst werkte ik in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle en later in de DC Kliniek, naast het kantoor van Woonplus.”

Meer verantwoordelijkheid
Vorig jaar besloot Dion het roer om te gooien. Ze wilde een job waar ze meer verantwoordelijkheid had, waar ze haar communicatievaardigheden beter kon benutten en waar ze vaker naar buiten kon. “Mijn twee beste vriendinnen werken bij een woningcorporatie en dachten dat dit wel wat voor mij zou zijn. Ik vond het zelf nog best spannend, want dit is echt heel wat anders. Maar ik had een superleuk sollicitatiegesprek en was toen direct ‘om’. Op 1 februari had ik mijn eerste werkdag, dus ik ben hier nog maar heel kort. Maar de eerste weken zijn prima bevallen!”

Slecht tegen verlies
Zoals gezegd, delen de twee nieuwe collega’s een liefde voor voetbal. Prashant voetbalt al sinds zijn vijfde en doet dat nog steeds. “Hoewel de derde helft tegenwoordig minstens zo belangrijk is”, lacht hij. “Maar ik ben nog wel fanatiek, hoor. Ik kan slecht tegen mijn verlies en ben dan echt een poosje chagrijnig. Dat heb ik ook als Feyenoord verliest.” Dion heeft daar minder last van. Ze baalt wel bij verlies van haar cluppie, maar laat haar humeur er niet door verpesten. Voor haar knieblessure voetbalde ze zelf ook. “Nu tennis en padel ik en ga ik naar de sportschool, maar voetbal vond ik echt veel leuker. Het spelletje, het teamgevoel en ja, ook die derde helft… Ik mis het nog altijd”, sipt ze.

Gezellig praatje
De nieuwe beheerders zijn vrijwel dagelijks in hun wijk of buurt te vinden. Ze benadrukken allebei dat ze het leuk en belangrijk vinden om huurders te spreken. Prashant: “Zij kunnen met alle vragen en problemen bij mij terecht. Natuurlijk kan ik niet alles oplossen, maar ik ga zeker mijn best doen. En ook voor gewoon een gezellig praatje maak ik graag even tijd.” Ook Dion hoopt onze huurders snel te leren kennen. “Ik moet nog een bekend en vertrouwd gezicht gaan worden. Dat heeft even tijd nodig.” Om er dan lachend aan toe te voegen: “En ik heb ook nog even tijd nodig om de weg te vinden in Schiedam, want ik kende de stad nauwelijks. Maar mijn eerste indruk is wel heel positief. Heel divers en levendig: daar hou ik van!”